diumenge, 10 de febrer del 2013

Acció simbòlica i reivindicativa als bancs del pobleEl passat Dissabte 9 de Febrer l'Assemblea de Joves de Benissa (AJB) va decidir dur a terme una acció simbòlica i reivindicativa a les principals seus bancàries del municipi, per protestar contra el sistema financer i les conseqüències que se'n desprenen de manera sistemàtica, entre les quals hi ha el drama social dels desnonaments.
 
La crisi l'han provocada els rics, que encara s'enriqueixen amb ella, i els bancs, als quals se'ls han realitzat injeccions multimilionàries que han tingut un demolidor efecte negatiu sobre alguns drets bàsics de la població, com la sanitat o l'educació. Les entitats bancàries, lluny de mostrar qualsevol actitud propera a l'ètica, han continuat amassant beneficis any rere any mentre la majoria de la gent pateix una severa crisi.
 
Hem de dir no a la Unió Europea del lliure mercat, dels especuladors financers i els peixos grossos i empreses transnacionals que només entenen el llenguatge dels diners.
 
Volem justícia. Les persones que ens han portat a la situació actual han de ser jutjades (com s'ha fet a altres països), juntament amb els polítics corruptes, una lacra estesa en aquesta societat i que sorprenentment tolerem. És per això que l'AJB ha realitzat aquesta acció simbòlica, per assenyalar als culpables d'aquesta situació on hem arribat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada